Parcivalschool Noord

Vrijeschool in centrum Arnhem opent aankomend schooljaar (2018-2019)

Woont u in regio Arnhem Noord, Velp, Oosterbeek of Rheden en vindt u de vrijeschool in Arnhem Zuid ‘een brug te ver’? Vanaf aankomend schooljaar kunt u in het centrum van Arnhem terecht voor deze mooie en unieke vorm van onderwijs!

In het schooljaar 2018-2019 start een dependance van de Parcivalschool, de Parcivalschool Arnhem Noord, in de Brugstraat 6 in het centrum van Arnhem. Er wordt gestart met een combinatiegroep 1/2 (kleuterklas) en een combinatiegroep 3/4. De BSO De Santekraam gaat ook op deze locatie op de maandag, dinsdag en donderdag de naschoolse opvang verzorgen.

Starten met een nieuwe school verloopt in fasen. Vanaf het schooljaar 2019-2020 zijn er meer lokalen beschikbaar en kan de school gaan groeien. Er is een mooi groot schoolplein, en park Sonsbeek en park Zypendaal bevinden zich op loopafstand, wat veel mogelijkheden biedt voor buitenactiviteiten. Geregeld zullen leerlingen van Zuid een bezoek brengen aan Noord, en andersom. Ook bij de verschillende schoolactiviteiten en jaarfeesten zal er gebruik worden gemaakt van uitwisselingen tussen beide locaties.

Bent u geïnteresseerd; schrijf uw kind zo snel mogelijk in! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Het inschrijfformulier vindt u op de website www.parcivalschool.nl, waar u ook de laatste ontwikkelingen kunt volgen. Op de Facebookpagina Parcivalschool Arnhem Noord (Er is zowel een pagina als een groep) kunt u interessante artikelen lezen, discussies volgen en kennismaken met andere ouders. Mocht u meer willen lezen over het vrijeschoolonderwijs, neem dan zeker ook een kijkje op www.kiezenvoordevrijeschool.nl, met duidelijke informatie en filmpjes.

Kom sfeer proeven op onze informatieochtenden met praktische informatie en een rondleiding:

• Vrijdag 12 januari 9:00-10:30 voor geïnteresseerden voor de Parcivalschool Arnhem Noord
  • Woensdag 31 januari 9:00-10:30 voor geïnteresseerden in de Parcivalschool (Arnhem Zuid)

Wilt u het vrijeschool onderwijs zelf zien en ervaren?

In februari en maart organiseren we een tweeluik waarin we nader ingaan op  de achtergronden van het vrijeschoolonderwijs en de vormgeving ervan.

• Donderdag 22 februari. Thema: kleuteronderwijs (groep 1 en 2). Inloop met koffie en thee vanaf 19.30, start om 20.00 uur. De avond duurt tot 21.30 uur.
  • Donderdag 1 maart. Thema:  vrijeschoolonderwijs in groep 3 en 4. Inloop met koffie en thee Vanaf 19.30, start om 20.00 uur. De avond duurt tot 21.30 uur.

Tijdens deze avonden gaan we dieper in op de achtergrond en inhoud van het vrijeschoolonderwijs. Hier kunt u zelf zien en ‘proeven’ van de dagelijkse praktijk in de klassen!

Zowel de informatieochtenden als de beleefavonden vinden plaats op de Parcivalschool in Arnhem Zuid  Zwanebloemlaan 4. Voor het tweeluik dient u zich in te schrijven middels een email naar administratie@parcivalschool.nl. Voor de informatieochtenden is dat niet nodig.